Uw 3D print specialist

Shopping cart

Your cart is currently empty

FAQ

Algemeen

Wat kost 3D printen?
Op onze kosten pagina kunt u de kosten zien, omdat voor het 3D printen de kosten afhangen van het model, en dit onmogelijk accuraat door een algoritme gedaan kan worden, kijken wij hier altijd persoonlijk naar.

Wat is de levertijd voor een 3D print?
We zijn snel, en kunnen de print vaak direct aanzetten na akkoord. Ook als dit meerdere printers betreft, omdat we een groot aantal printers hebben staan. Met een slag om de arm als iets mis gaat, kan de print dan geleverd worden als hij klaar met printen is, en eventuele nabewerking. Let op dat kleine printjes enkele uren duren, maar grote prints soms meerdere dagen duren. Mocht er iets fout gaan, starten we de print direct opnieuw maar dit heeft natuurlijk wel impact op de levertijd.

Hoe kan ik betalen?
U kunt uw 3D print bij afhalen contant voldoen, pinnen of achteraf de factuur voldoen door het bedrag over te schrijven. Indien u als consument iets besteld, en ons verzoekt het object op te sturen, vragen we u vriendelijk of u de factuur kunt voldoen voordat wij het object verzenden.

Waar leveren jullie?
Ons kantoor is gevestigd in Delft. Uw 3D print kunnen we echter wereldwijd versturen, via PostNL voor europa, en DHL daarbuiten sturen we wekelijks tientallen paketten buiten europa. Wij rekenen de verzendkosten zonder marge door.

Blijft mijn bestand wat ik toestuur vertrouwelijk?
Indien u een bestand heeft dat vertrouwelijk behandeld moet worden is dit geen probleem. Wij behandelen alle bestanden altijd vertrouwelijk en zullen deze nooit delen of dupliceren zonder uw toestemming. Mocht u een NDA of andere geheimhoudingsverklaring wensen is dit vaak ook geen probleem.

 

3D printen

Kunnen jullie ook een time-lapse voor mij maken?
Jazeker! voor prints op onze FDM machines is dit mogelijk voor €25,- . Omdat het niet goed zichtbaar is hoe het product wordt opgebouwd, en het bouwplatform veel heen en weer beweegt, is een Time-lapse van een SLA print niet mogelijk.

In welke materialen kunnen jullie printen?
Op onze FDM machines kunnen we standaard: PLA/PLAX3/PETG/FLEX TPU/Polycarbonaat(PC)/Nylon(PA)/Carbon/Copperfill/Bronsfill/PVA/Woodfill. Echter kunnen we ook specifieke materialen voor u aanschaffen indien gewenst.
Op onze SLA printers kunnen we onder andere Standaard/Doorzichtig/Durable/Tough/Dental/Flexibel/Castable printen en nog meer materialen van Formlabs en Nexa3D. Er zijn in SLA/DLP techniek meerdere materialen aanwezig die bijvoorbeeld ABS en PP vergelijkbaar zijn kwa eigenschappen. Van praktisch alle materialen hebben wij Technische Datasheets en Material Safety Datasheets beschikbaar.

Kunnen wij ook grote aantallen bestellen?
Jazeker! Wij kunnen grote orders aan, en helpen u graag om het print proces op u af te stemmen. Voor een zeer grote oplage is het vaak verstandig om spuitgieten te overwegen, maar 3D printen is steeds vaker een goed alternatief, zelfs als het tienduizenden objecten betreft! Tevens wanneer de objecten van verschillende kleur, of niet allemaal hetzelfde zijn, is 3D printen een gunstige productie methode.
Voor 1 klant hebben we een afname van 30.000 stuks per maand gerealiseerd voor meerdere maanden, dit was vanwege de vorm een stuk goedkoper dan spuitgieten en tevens veel flexibeler.

Kunnen jullie in meerdere kleuren printen?
Onze FDM printers kunnen 5 kleuren/materialen tegelijkertijd printen. Indien u meerdere kleuren behoeft, kan het model soms worden opgesplitst in meerdere delen, welke later aan elkaar kunnen worden gelijmd. Tevens is het mogelijk om losse objecten te assembleren.

Waar bestellen jullie je huismerk materiaal?
Wij bestellen rechtstreeks bij meerdere Nederlandse producenten per pallets. Dit verkopen we ook via onze webshop.

Wat doen jullie met afvalmateriaal?
Ons support/afval materiaal scheiden we per materiaalsoort, en hebben we een samenwerking met recyclefabrik, welke dit sorteert en tot nieuw 3D printer filament recycled, hierdoor hoeven we nauwelijks plastic weg te gooien, en kunnen we alles herbruiken!
Mocht u zelf (puur en per materiaal gescheiden) afval materiaal hebben, kunnen we dit in de bulk zendingen meepakken, en kunt u dit bij ons afgeven of opsturen. Helaas kunnen we hiervoor geen vergoeding bieden, en adviseren we niet te versturen voor minder dan enkele kilogrammen, anders is de milieubelasting van het verzenden hoger dan het profijt van recyclen.

Wat doen jullie met lege spoelen/haspels?
Een van onze leverenciers neemt deze spoelen terug om opnieuw te herbruiken, dit alleen per pallet in bulk. Mocht u lege spoelen hebben, kunt u deze langsbrengen of opsturen naar ons. Letop dat opsturen meer milieubelasting veroorzaakt dan het kunnnen recyclen voor kleine aantallen.

3D scannen

Kunnen jullie ook in 3D inscannen?
Ja! Wij beschikken over een Sense en een einscan pro 3d scanner, waarmee we makkelijk objecten en personen kunnen inscannen. Let erop dat het object wel aan enkele criterea moet voldoen, voordat het goed in te scannen is, neem hiervoor contact op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

 

Bestanden aanleveren

Wat voor bestand kan ik aanleveren?
Het meest gebruikte formaat is .STL . Praktisch elke 3D software kan naar dit bestandsformaat exporteren. Ook de formaten .STEP .OBJ en .3mf zijn gangbaar. Daarnaast kunnen wij met meerdere 3D CAD programma’s werken en vaak wel converteren naar een werkbaar bestandsformaat, zo zijn de volgende bestanden ook om te zetten: .fbx .svg .dxg .f3d .3ds . ai .amf .x .dst .exp .gf .gts .iges .tgs .iwo .dgn .scn .iv .pdf .ply .asc .raw .skp .sldrpt .stp .vda .vrml .gdf. .rvt Let op dat soms bij het omzetten informatie verloren kan gaan.

Waar vind ik gratis 3D bestanden online?
Er zijn online meerdere grotere gratis databases met 3D bestanden. Een overzicht van die databases kan je hier vinden: Databases

Is mijn bestand 3D printbaar?
We kijken graag voor u of uw 3D bestand 3D printbaar is. Let erop dat sommige bestanden vaak niet printbaar zijn, omdat deze in vlakken zijn opgebouwd, en niet volumes. Dit zijn vaak architectonische modellen uit sketchup,revit of andere BIM programma's.

 

Zakelijke opdrachten

Kunnen wij ook op factuur bestellen?
Jazeker! Dit is voor ons geen enkel probleem. Wij kunnen na mail of telefonisch contact beginnen met printen en na levering de factuur verzenden. Ook werken via PO (purchase Order / inkooporder) of op baancode/projectcode etc is een probleem.

 

 

By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »