Op dit moment is er een schaarste aan medische apparatuur en middelen. Zo ook de spatmaskers zijn niet meer voorradig en mensen zoeken naar mogelijkheden om deze op korte termijn te kunnen produceren. Zo ook MTB3D helpt hierbij combineerd spatmaskers 3D printen voor het initiatief Schone Bakkes.

Dat op dit moment een schaarste is aan medische hulpmiddelen is inmiddels bij de meesten mensen bekend. Gevraagd wordt aan bedrijven en personen hun overvloedige voorraden te verkopen of doneren. Deze worden dan gedoneerd aan instanties zoals ziekenhuizen. Hier zijn bijvoorbeeld spatmaskers het meest nodig. Tevens draaien producenten van dit soort materialen op volle toeren. Omdat deze vaak uit het buitenland moet komen en er veel vraag naar is wereldwijd kunnen de producenten de vraag niet aan. Hierdoor ontstaan er veel initiatieven om deze druk te verlichten, en zelf hulpmiddelen te maken. Hierbij zijn er veel online sites waar de 3D bestanden gevonden kunnen worden.

Een van deze initiatieven is Schone Bakkes, opgericht door de Haagse creatieven Jarno Burger en Tanja Busking. Zei willen zo snel mogelijk deze spatschermen produceren en gratis ter beschikking stellen. Met name aan verzorgingshuizen, thuishulp en verloskundigen en kraamzorg in de regio Haaglanden. Schone Bakkes is een volledig op vrijwillige basis gerund initiatief. De spatmaskers worden momenteel ontwikkeld op basis van sponsoring in natura en particuliere donateurs.

Hierbij deelt ook MTB3D haar steentje bij, en kunnen we behoorlijke aantallen 3D printen met al onze 3D printers. Momenteel hebben we een 300 stuks gedoneerd en 3000 stuks tegen materiaalkosten geleverd. We hopen we dat de mensen die ze gaan gebruiken daar baat bij hebben!
Tevens kunnen ze worden aangeschaft via de MTB3D webshop.
#flattenthecurve.