Op dit moment is er een schaarste aan medische apparatuur en middelen. Zo ook de spatmaskers zijn niet meer voorradig en mensen zoeken naar mogelijkheden om deze op korte termein te kunnen produceren. Zo ook MTB3D helpt hierbij en 3D print voor het iniatief Schone Bakkes onderdelen voor hun spatmaskers.

Dat op dit moment een schaarste is aan medische hulpmiddelen is inmiddels bij de meesten mensen bekend. Gevraagd wordt aan bedrijven en personen hun overvloedige voorraden te verkopen of doneren aan instanties zoals ziekenhuizen waar ze het meest nodig zijn. Tevens draaien producenten van dit soort materialen op volle toeren. Omdat deze vaak uit het buitenland moet komen en er veel vraag naar is wereldwijd kunnen de producenten de vraag niet aan. Hierdoor ontstaan er veel initiatieven om deze druk te verlichten, en zelf hulpmiddelen te maken.

Een van deze initiatieven is Schone Bakkes, opgericht door de Haagse creatieven Jarno Burger en Tanja Busking. Zei willen zo snel mogelijk deze spatschermen produceren zodat deze ter beschikking gesteld aan verzorgingshuizen, thuishulp en verloskundigen en kraamzorg in de regio Haaglanden.  Schone Bakkes is een volledig op vrijwillige basis gerund initiatief. De spatmaskers worden momenteel ontwikkeld op basis van sponsoring in natura en particuliere donateurs.

Hierbij deelt ook MTB3D haar steentje bij, en kunnen we behoorlijke aantallen 3D printen met al onze 3D printers. Momenteel hebben we een 265 stuks gedoneerd en hopen we dat de mensen die ze gaan gebruiken baat bij hebben! #flattenthecurve.


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.