In this page you can find answers to the most commen ask questions.

General

What does is cost?
U kunt op onze prijzen pagina zien wat de kosten zijn van het laten 3D printen/modelleren en scannen. Voor kant en klare 3D geprinte producten, kunt u zien op onze webshop
What is the delivery time?
Vaak kunnen we de printer binnen enkele uren aanzetten na uw aanvraag. Wanneer de Printer klaar is kunt u het direct afhalen, of indien voor 16:00, zullen we de print nog dezelfde dag versturen, zodat deze 1 dag later aankomt.
How can i pay?
U kunt uw 3D print bij afhalen contant of via pin betalen. Voor verzending kunt u het bedrag van tevoren overmaken, of indien bedrijfsmatig op factuur achteraf overmaken.
What area do you supply?
Ons kantoor is gevestigd in Delft. Uw 3D print kunnen we echter wereldwijd versturen!

3D printen

Kunnen jullie ook een time-lapse voor mij maken?
Jazeker! voor prints op onze FDM machines is dit mogelijk voor €25,- . Omdat het niet goed zichtbaar is hoe het product wordt opgebouwt, en het bouwplatform veel heen en weer beweegt, zal een Time-lapse van een SLA print nooit duidelijk worden.
In welke materialen kunnen jullie printen?
Op onze FDM machines kunnen we standaard: PLA/ABS/PETG/FLEX/Polycarbonaat(PC)/Nylon(PA)/Carbon/Copperfill/Bronsfill/PVA/Woodfill. Echter kunnen we ook specifieke materialen voor u aanschaffen indien gewenst, zoals Delrin, ULTEM of POM.
Op onze SLA printers kunnen we Standard/Doorzichtig/Durable/Tough/Dental/Flexibel/Castable printen. Van de meeste materialen hebben wij indien gewenst Material Safety Datasheets beschikbaar.
Kunnen wij ook grote aantallen bestellen?
Jazeker! Voor een grote oplage is het vaak financieel gunstiger om spuitgieten te overwegen, maar mochten de objecten van verschillende kleur, of niet allemaal hetzelfde zijn, is 3D printen een goed productie techniek. Wij kunnen grote orders aan, en helpen u graag om het print proces op u af te stemmen.
Kunnen jullie in meerdere kleuren printen?
Onze FDM printers kunnen 2 kleuren/materialen tegelijkertijd printen. Indien u meerdere kleuren behoeft, kan het model soms worden opgesplitst in meerdere delen,welke later aan elkaar kunnen worden gelijmd.
wat is jullie materiaal leverencier?
Wij hebben een goede samenwerking met www.goedkope3dfilamenten.nl en halen hier onze materialen vandaan.

3D scannen

Kunnen jullie ook in 3D inscannen?
Ja! Wij beschikken over een Sense 3D scanner, waarmee we makkelijk objecten en personen kunnen inscannen. Let erop dat het object wel aan enkele criterea moet voldoen, voordat het goed in te scannen is, neem hiervoor contact op.

Bestanden aanleveren

Wat voor bestand kan ik aanleveren?
Het meest gebruikte formaat is .STL . Elke 3D sofware kan naar dit bestandsformaat exporteren en is bruikbaar. Ook de formaten .OBJ en .3mf zijn gangbaar. Daarnaast kunnen wij met meerdere 3D CAD programma’s overweg en vaak wel converteren naar het goede bestandsformaat.
Waar vind ik gratis 3D bestanden online?
Er zijn online meerdere grotere gratis databases met 3D bestanden. De grootste database voor 3D printbare bestanden is momenteel: www.thingiverse.com

Zakelijke opdrachten

Kunnen wij ook op factuur bestellen?
Jazeker! Dit is voor ons geen enkel probleem. Wij kunnen na mail of telefonisch contact beginnen met printen. Na het printen zal dan de factuur worden verstuurd.
Kunt u onze bestanden vertrouwelijk behandelen?
Indien u een bestand heeft dat vertrouwelijk behandeld moet worden is dit geen probleem. Wij behandelen uw bestanden zorgvuldig, en indien gewenst is een geheimhoudingsverklaring ook te bespreken.