Is schroefdraad te 3D printen?

Het 3D printen van schroefdraad kan meerdere voordelen hebben, zo hoef je schroefdraad niet meer te tappen, en kan je het gelijk in het design meenemen. Er kan dan gelijk aan het object bevestigd worden, maar is dit wel zo?

Waterdicht maken 3D prints

Het waterdicht maken van 3D prints kan soms veel zorgen geven, maar wel noodzakelijk zijn. Hieronder beschrijven we de verschillen tussen meerdere 3D print technieken. Ook laten we enkele nabehandelingsmethodes zien voor het vloeistofdicht maken van een 3D print.

geshred materiaal in bakblik voor recycling tot barkruk blad

Recycling van Restmateriaal

Bij het 3D printen komt er net zoals bijna elk ander proces restmateriaal kijken. Dit restmateriaal is vergeleken met verspanende technieken vaak al een stuk minder dan bij 3D printing, maar alsnog willen we graag hier iets nuttigs mee doen, en hebben we besloten dit materiaal te gaan upcyclen!

Metalen heat inserts in 3D print

Metalen 3D print inserts

Soms komt het voor dat een stevige verbinding nodig is, of dat het gewenst is bouten aan een 3D print te bevestigen. Hierbij zijn metalen inserts een ideale oplossing, maar hoe werken die nu precies, en hoe hou je hier rekening mee bet het ontwerpen?

3D geprint spatmasker montuur van schonebakkes

Spatmaskers tegen het coronavirus 3D printen.

Op dit moment is er een schaarste aan medische apparatuur en middelen. Zo ook de spatmaskers zijn niet meer voorradig en mensen zoeken naar mogelijkheden om deze op korte termein te kunnen produceren. Zo ook MTB3D helpt hierbij en 3D print voor het iniatief Schone Bakkes onderdelen voor hun spatmaskers.