MTB3D is opgericht in 2013 door Arjan van Unen en Ewoud van Munster. De naam MTB3D komt oorspronkelijk van het adres van de eerste bedrijfslocatie van MTB3D: de Menno Ter Braaklaan. Later is dit veranderd in Materials To Build.

MTB3D is begonnen als een webshop met de verkoop van 3D filamenten. Al snel werd hier de verkoop van 3D printers, een 3D printservice aan toe gevoegd. Later ook de onderdelen verkoop, dienstverlening, 3D scannen en nog enkele andere segmenten. In 2016 is Meer3D opgericht om een partner te kunnen introduceren, en heeft MTB3D zijn toegespits op een 3D print service. De overige segmenten heeft Meer3D over genomen.

Door de jaren heen heeft MTB3D behoorlijk wat kennis opgedaan met de verkoop van 3D printers/filamenten, en kan deze gebruiken bij de huidige focus van een 3D printservice.

Daarnaast denken we als MTB3D graag met u mee. We proberen het zo gemakkelijk mogelijk voor u te maken, en helpen u waar we kunnen met uw project. Indien u de toepassing kan delen voor uw project, denken we graag met u mee, om de beste productie methode en instellinegn te vinden. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat de beste methode wordt geselecteerd voor uw opdracht. Omdat wij persoonlijkheid hoog ik het vaandel hebben, krijgt u geen keuzemenu als u ons belt, maar direct een 3D specialist aan de telefoon welke op de hoogte is van alle print processen, direct een offerte prijs voor u kan maken, en indien gewenst direct de 3D printer opdrachten kan starten. Ook nodigen we u van harte uit om uw object op te halen, en we vertellen dan graag over ons werk en passie: 3D printing.

Mocht u een kant en klaar 3D bestand hebben, denken we graag mee met de meest geschikte print techniek, materiaalkeuze en printer instellingen. Hierbij denken we mee met de toepassing van uw object, zodat u het meest 

Heeft u een idee wat voor object u wenst, maar geen 3D CAD tekeningen? Dan helpen we u graag om deze te maken. We zetten uw wensen om in een 3D bestand, en zullen deze voor u printen. Hierbij zullen we ontwerpen waarbij we het 3D print proces- meenemen, zodat we het optimale object voor u kunnen produceren. U krijgt van ons het 3D bestand, zodat u deze later nogmaals kan 3D printen, of kan gebruiken voor andere doeleinden zoals afbeelding rendering.

Mocht u slechts een ruw idee hebben van een product of object, kunnen we u helpen met het ontwerp proces. We zullen met u meedenken wat de technische en visuele aspecten zijn waaraan het object dient te voldoen. Hierbij nemen we uiteraard het FDM 3D print proces mee. Ook zullen samen met uw een ontwerp en 3D print creëren en ook in dit geval zal u het 3D bestand mee krijgen om later nogmaals te gebruiken.

Deze design lampenkap is geprint met een grotere 1.0 mm nozzle, hierdoor kan hij snel en goedkoper geprint worden.

Klik hier om een offerte aan te vragen