Voor het vervaardigen van 3D modellen, kan een model worden gemodelleerd in een CAD programma, of worden ingescand. Inscannen is niet altijd de goedkoopste/beste oplossing, dus het is wijs eerst te bekijken of modelleren niet een betere oplossing is.

Wij hebben 2 3D scanners tot onze beschikking voor het maken van 3D scannen: Sense+ en een Einscan Pro. De sense scanner is een scanner voor het maken van scans van gemiddelde kwaliteit. Hij is uitermate geschikt om personen en objecten tussen de 20-100cm in te scannen. De scan kan direct gebruikt worden om een 3D print van te maken. Ook kunt u de scan voor andere doeleinden gebruiken, zoals 3D visualisaties. De scan informatie van de Sense+ bevat kleur, echter printen wij met onze FDM en SLA printers niet in full-colour. De Einscan Pro scanner is een 3D scanner welke geschikt is voor een hoge kwaliteit scan. Deze is uitermate geschikt voor het inscannen van kleinere objecten met hoge precisie. De scan bevat geen kleur informatie, en kan direct gebruikt worden om een 3D print van de maken.

Soms is het nodig om de verkregen scan na te bewerken. Zo is het goed mogelijk om 2 objecten in elkaar te modelleren voordat het geprint wordt. Zo kan je bijvoorbeeld een gezicht inscannen, en 3D printen op een ander object.

3D scannen is erg geschikt als geometrisch lastige vormen moeten worden ingescand. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan: Sieraden, Auto-onderdelen, prototypes, beelden, sculpturen, kunstwerken, personen…

Mocht u een vraag hebben of u wilt iets laten inscannen, neem dan gerust contact met ons op.

Doe hier uw aanvraag

Tijdsduur:

Toelichting:

Uw naam*
Uw bedrijfsnaam
Uw email adres*