MTB3D heeft verschillende 3D print technieken, en bij de verschillende technieken kunnen verschillende materialen worden 3D geprint. Mocht u niet weten welke techniek het beste bij uw project past, neem dan gerust contact op!

Momenteel bieden wij SLA en FDM als print technieken aan. Hierbij gebruiken wij SLA als objecten zeer nauwkeurig geprint moet worden, of aan specifieke materiaal eigenschappen moet voldoen. FDM gebruiken wij voor de meeste opdrachten, welke niet op de 0.01mm nauwkeurig hoeven te zijn, en het vaak gaat om een prototype/ showmodel of eindproduct.

SLA

Om SLA te 3D printen gebruiken wij Form 2 3D printers. Deze printers hebben we gekozen omdat ze een grote variëteit aan materialen kunnen 3D printen.
Standard
Het standaard materiaal van Formlabs komt in 4 verschillende kleuren: Zwart; Grijs; Wit en Doorzichtig. Indien er geen specifieke eisen aan het materiaal worden gesteld, adviseren we dit standaard materiaal te gebruiken. Voor grote opdrachten (meer dan 1L materiaal) kunnen specifieke kleuren gemengd worden zodat elke kleur mogelijk is.

Tough
Dit materiaal is sterker dan het standaard materiaal. Tough is geproduceerd om de eigenschappen van ABS plastic na te bootsen, en heeft een hogere tensile strengh dan Standard materiaal. Het is samen met Grey-Pro heeft meest gebruikte materiaal op Standaard na. Dit materiaal is alleen beschikbaar in een blauw doorzichtige kleur.

Grey Pro
Zoals de naam al doet vermoeden is dit materiaal een afgeleide van het standaard grijze materiaal. Dit materiaal bezit meerdere modifiers waardoor het sterker is dan Standaard materiaal.

Flexibel
Dit materiaal is zoals je al doet vermoeden zeer flexibel. Het is flexibeler dan flexibel materiaal wat uit een FDM printer komt. Het komt alleen in de kleur zwart, en heeft een Strain at Break van 500%! Hou er rekening mee dat hoe dikker het object is, des te moeilijker het object zal kunnen buigen.

High Temp
Als uw object tegen hoge temperaturen moet kunnen, is dit het ideale materiaal. Het materiaal kan temperaturen tot 350 graden aan nadat het nabewerkt is. Dit is hoger dan elke andere plastic van FDM printen aan zal kunnen. Het voordeel hiervan is dat het door een laser uitgeharde vloeistof is, en dus een vloeistof gebruik kan worden welke na uitharden tegen enorm hoge temperaturen kan. Het vloeistof komt in 1 kleur, namelijk een doorzichtig gelige kleur.

Mocht u twijfels hebben welk materiaal het beste voor u geschikt is, of benieuwd zijn naar de kosten van het printen, neem dan gerust contact op!

Klik hier om contact op te nemen